ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

Webinar: Διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ): Προβλήματα μάθησης-συμπεριφοράς στο σχολείο, στο σπίτι, στη ζωή. Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη

  • 28 Νοεμβρίου, 2020

img

 

Δήλωση συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://forms.gle/xUYSiU9zwvRibsuc9

On-line παρακολούθηση στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3fsCbNM 

 

Θέμα:

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗ ΖΩΗ: ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ

 

ΔΙΑΛΕΞΗ – WEBINAR

του Εφευρέτη-Καθηγητή κ. Γεωργίου Θ. Παυλίδη

Fellow της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών

44 έτη Καθηγητής Ψυχολογίας και Μαθησιακών Δυσκολιών σε σχολές Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Ιατρικής

γνωστών πανεπιστημίων στην Αγγλία, Ελλάδα και ΗΠΑ.

Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), στο Bullying και στην Οφθαλμοκίνηση.

Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας

gpavlidiss@yahoo.com 6978001844

 

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στα συμπτώματα, στα αίτια και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς που συνδέονται με τη Διάσπαση Προσοχής, με την Υπερκινητικότητα και, κυρίως, με την Παρορμητικότητα, η οποία, όταν δεν ελέγχεται, συχνά, οδηγεί σε εκρήξεις θυμού ή οργής, σε παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις. Επίσης, θα αναλυθεί η σχέση τους με τις Μαθησιακές Δυσκολίες και, ιδιαιτέρως, με τη Δυσλεξία.

 

Πώς μαθαίνει καλύτερα ο Εγκέφαλός μας; Γιατί δε Συμπεριφερόμαστε Σωστά, μολονότι γνωρίζουμε το Σωστό; Τι σημαίνει, πώς και γιατί γινόμαστε επιτυχημένοι, υγιείς και ευτυχισμένοι;

 

Στη διάλεξη θα χρησιμοποιηθεί πολύ οπτικο-ακουστικό υλικό και θα αναφερθούν παραδείγματα από την καθημερινή ζωή μας, που θα διευκολύνουν τους ακροατές στην παρακολούθηση.

 

“Είναι διεθνώς γνωστή η αμεσότητα και η υψηλή διδακτική ικανότητα του Καθηγητή κ. Παυλίδη να παρουσιάζει ακόμη και τα πιο περίπλοκα θέματα με απλότητα, κατανοητά σε όλους, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου.”

 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των ακροατών,

ενώ προβλέπεται και η γραπτή υποβολή ερωτημάτων.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ (ΔΕΠΥ) (Πρόβλημα Αυτοσυγκέντρωσης, Συμπεριφοράς, Αυτοελέγχου & Οργάνωσης)

Εμφανίζεται στο 10-11% στα Παιδιά Σχολικής Ηλικίας και από αυτά,

το 70% εξακολουθεί να παρουσιάζει τα Συμπτώματα και στην Ενήλικη ζωή.

Η Διαταραχή της Ελλειμματικής Προσοχής, Παρορμητικότητας (ανυπομονησίας) και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αποτελείται από τρεις υποκατηγορίες που, συνήθως, συνυπάρχουν:

1. Διάσπαση Προσοχής (Πρόβλημα Αυτοσυγκέντρωσης, Αφηρημένος, Ονειροπόλος, Ανοργάνωτος, Ξεχασιάρης, Διασπάται εύκολα από εξωτερικούς ερεθισμούς)

2. Παρορμητικότητα (Ανυπόμονος, Προβλήματα Αυτοελέγχου, Έντονος θυμός, Διακόπτει τους άλλους, Δεν μπορεί να περιμένει στη σειρά, ΠΡΙΝ σκεφτεί ενεργεί, Ριψοκίνδυνος)

3. Υπερκινητικότητα (Αεικίνητος – Πειραχτήρι – Ζιζάνιο). Εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες.

 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των ατόμων με διάσπαση προσοχής και δυσλεξία (συχνότατα συνυπάρχουν), είναι η κακή διαχείριση και αντίληψη του χρόνου. Δυστυχώς, διεθνώς, η δυσλεξία και οι άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όπως και η διάσπαση προσοχής, διαγιγνώσκονται υποκειμενικά, γι’ αυτό οι διαγνώσεις, συχνά, είναι διαφορετικές-αντικρουόμενες. Μόνον αντικειμενικά, βιολογικά τεστ μπορούν να επιτύχουν αξιόπιστη και έγκαιρη διάγνωση, ακόμη και πρόγνωση, ήδη από την Προσχολική ηλικία, π.χ. με το μοναδικό, διεθνώς, βιολογικό τεστ του Έλληνα εφευρέτη-καθηγητή κ. Παυλίδη (γνωστό ως ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ).

 

Η Δυσλεξία είναι Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία στην Ανάγνωση και στα γραπτά. Εμφανίζεται τουλάχιστον στο 9-10% του πληθυσμού, διεθνώς. Οι Δυσλεξικοί παρουσιάζουν πολύ μεγάλη δυσκολία στην ανάγνωση (πολύ αργή, με λάθη, άλλα βλέπουν και άλλα διαβάζουν, δεν χρωματίζουν τη φωνή τους) και στην ορθογραφία (ανορθόγραφοι, μολονότι γνωρίζουν τους γραμματικούς κανόνες), ενώ δυσκολεύονται να μεταφέρουν τον προφορικό τους λόγο στο γραπτό. Είναι πολύ καλύτεροι στα Προφορικά από τα γραπτά, και στα Πρακτικά από τα θεωρητικά μαθήματα. Οι δυσκολίες τους είναι ιδιαίτερα κρυφές και παραπλανητικές, διότι δε φαίνονται στην καθημερινή προφορική επικοινωνία, αφού δεν παρουσιάζονται προβλήματα στον προφορικό λόγο.

 

Η Διάσπαση Προσοχής και η Δυσλεξία, συνήθως, συνυπάρχουν, έχουν Βιο-νευρολογική και, κυρίως, Κληρονομική αιτία (άρα, υπάρχουν από τη Γέννα). Συνεπώς, με το κατάλληλο βιολογικό τεστ, όπως το ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ μπορούν να Προληφθούν-Προγνωσθούν-Διαγνωσθούν από την Προσχολική Ηλικία. Πάντοτε το χθες είναι προτιμότερο του σήμερα, και το σήμερα είναι προτιμότερο του αύριο.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη η έγκαιρη και αντικειμενική βιολογική πρόγνωση–διάγνωση για να βελτιώσουμε τη Συμπεριφορά, τον Αυτοέλεγχο, την Κοινωνικότητα και τη Σχολική Επίδοση, ώστε να αποφύγουμε τα σημαντικά δευτερογενή ψυχοκοινωνικά προβλήματα (π.χ. χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυσκολίες στις σχέσεις), που δημιουργούνται από την καθημερινή αποτυχία & από την αρνητική-επικριτική αντιμετώπιση στο σπίτι και στο σχολείο, λόγω άγνοιας.

 

Οι ψυχο-περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να βελτιώσουν ή να χειροτερέψουν την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν μπορούν να προκαλέσουν τη δυσλεξία, τη δυσορθογραφία, τη δυσαριθμησία ή τη Διάσπαση Προσοχής. Δηλαδή, δεν γίνονται, αλλά γεννιούνται έτσι. 2 3 Η βιολογική πρόγνωση από την Προσχολική ηλικία (π.χ. με το Ακριβές, βιολογικό Τεστ Παυλίδη) και η ακριβής, έγκαιρη διάγνωση οδηγούν στην εξατομικευμένη-αποτελεσματική αντιμετώπιση, στην αποφυγή των αρνητικών ψυχο- εκπαιδευτικών συνεπειών (π.χ. χαμηλή αυτοπεποίθηση) και οδηγούν από την αποτυχία στην επιτυχία.

 

Βιολογικό ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ (Οφθαλμοκίνησης) Είναι το μοναδικό διεθνώς βιολογικό Τεστ το οποίο με υψηλή ακρίβεια Προγιγνώσκει-Διαγιγνώσκει αντικειμενικά τη Δυσλεξία, τη Διάσπαση Προσοχής και την Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και μάλιστα από την Προσχολική ηλικία. Είναι ασφαλές, και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο εξεταζόμενος είναι να παρακολουθεί σιωπηλά με το βλέμμα του ένα φωτεινό ερεθισμό στην οθόνη του Η/Υ. Το PAVLIDIS TEST είναι αναγνωρισμένο με διεθνείς πατέντες. Έχουν αποκτήσει το φωτο- ηλεκτρονικό μας σύστημα της Οφθαλμοκίνησης, τα πλέον διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Βoston, Penn State, Columbia, Δανίας, Φιλανδίας, κ.λπ.

Η διάγνωση της ΔΕΠΥ είναι υποκειμενική (= ανακριβής) και πραγματοποιείται, κυρίως, με ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί ή οι γονείς, καθώς και με την κλινική κρίση του ειδικού.

 

Το ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ έχει τα εξής σημαντικά Πλεονεκτήματα: 

– Δε βασίζεται στην ανάγνωση ή στη γραφή, αλλά σε σημαντικές βιολογικές-αντικειμενικές και ακριβείς μετρήσεις (οφθαλμοκίνηση). Άρα, μπορεί να εφαρμοστεί Προσχολικά, για την Ακριβή Πρόγνωση της Δυσλεξίας και τη Διάγνωση της ΔΕΠΥ. 

– Προλαμβάνει-Μειώνει τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠΥ, συνεπώς, και τα σοβαρά δευτερογενή ψυχο-κοινωνικά προβλήματα (π.χ. Χαμηλή Αυτοπεποίθηση, Αυτοεκτίμηση, Bullying) που δημιουργεί η ταπεινωτική, καθημερινή σχολική-μαθησιακή αποτυχία και η αρνητική-επικριτική συμπεριφορά στο σπίτι και συχνά, στο σχολείο, λόγω άγνοιας. 

– Η Πρόγνωση και η έγκαιρη και έγκυρη Διάγνωση καθιστούν αποτελεσματικότερη την Αντιμετώπιση. 

– Η Αντιμετώπιση με τη ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ (με πολυμέσα και Tablets) έχει αποδειχθεί, από εκτεταμένες έρευνες Αγγλικών πανεπιστημίων, ότι είναι Αποτελεσματικότερη, περισσότερες από 6 φορές στην Ορθογραφία και 8 φορές στην Παράληψη τόνων, από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στα ελληνικά σχολεία. (Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο: www.dyslexiacenters.gr)

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΜΑΣ, Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ

➢ Ο Εφευρέτης – Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Διεθνώς καταξιωμένη Αυθεντία στη Δυσλεξία, στη Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), στην Οφθαλμοκίνηση και στο Bullying. Επίσης είναι ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

➢ Επιστημονικός Διευθυντής των 37 ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’

➢ Καθηγητής Ψυχολογίας & Μαθησιακών Δυσκολιών για περισσότερα από 44 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, Ελλάδας και των ΗΠΑ.

➢ Νεότατος, μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

➢ 30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.

➢ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Λόγω της Παγκόσμιας Επιστημονικής του Αναγνώρισης, του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις & η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), WHO IS WHO IN AMERICA (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Αμερικής), WHO IS WHO IN SCIENCE AND TECHNOLOGY (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας), κλπ.

➢ Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της επιστημονικής του προσφοράς. Ίσως είναι ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες που έλαβαν τέτοια τιμητική διάκριση από Αγγλικό πανεπιστήμιο.

➢ Ομόφωνα τιμήθηκε από τους συναδέλφους του με την Προεδρία 20 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

➢ Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα.

➢ Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο, από τις επιστημονικές επιτροπές του Λευκού Οίκου και της ΟΥΝΕΣΚΟ και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Κα. Λώρα Μπους, στο 1 ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ, για την διεθνή εφαρμογή μέσω ΟΥΝΕΣΚΟ, του Βιολογικού Τεστ Παυλίδη.

➢ Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό από την Προσχολική Ηλικία και διαγνωστικό τεστ του για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής, διεθνώς γνωστό ως ‘PAVLIDIS TEST’. Οι εφευρέσεις του που πρωτοέγιναν στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, είναι Διεθνώς γνωστές από το 1978 και είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από την Αμερική, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.

➢ Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 44 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ.

➢ Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Penn State, Boston, Columbia, της Δανίας, Φιλανδίας, κλπ.

➢ Έχει περισσότερες από 220 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά.

➢ Δίδαξε και Ίδρυσε πολλά επιτυχημένα Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πολλούς Δήμους ανά την Ελλάδα, από τα Χανιά μέχρι την Πτολεμαΐδα, Φέρες και δήμους της Θεσσαλονίκης, πάντοτε Αφιλοκερδώς-ΔΩΡΕΑΝ.

➢ Συχνά προσκαλείται και δίνει Διαλέξεις σε κατάμεστες αίθουσες διεθνώς και ανά την Ελλάδα και ως ο κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Χάρβαρντ.

➢ Είναι τόση η Διεθνής Αναγνώριση του επιστημονικού του έργου, που μολονότι είναι Ψυχολόγος, Προσκαλείται ως ο Κύριος-Guest Ομιλητής σε Παγκόσμια, Διεθνή, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια ακόμη και Ιατρικά, από Νευροχειρουργικής, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής, Παιδο-οφθαλμολογίας, Παιδοχειρουργικής, Ειδικής Αγωγής, BULLYING, ως το Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και σε Παγκόσμια Συνέδρια Δυσλεξίας.

➢ Οι πάντοτε ομόφωνες βραβεύσεις και εκλογές του, αποδεικνύουν τόσο την διεθνή καθολική αναγνώριση της Επιστημονικής του προσφοράς, όσο και του ήθους του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.