ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

In/Visibility of Women in the Arts

  • 10 Μαΐου, 2018

hoch head

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας, οργανώνει διάλεξη με θέμα «In/Visibility of Women in the Arts» με ομιλήτρια τη Νεοϋορκέζα κ. AM Hoch. Η κ. ΑΜ Hoch ανήκει στους διαμεσικούς καλλιτέχνες, καθώς συνδυάζει τη ζωγραφική/γλυπτική, τα κείμενα και την ψηφιακή τεχνολογία σε μεγάλων διαστάσεων εγκαταστάσεις. Zει και εργάζεται στην Μπολώνια.

Καλεσμένη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη «φιλοξενία» του έργου της «Diary of a Young Boat», η κ. AM Hoch θα μιλήσει για το έργο της και για το ρόλο των γυναικών στις τέχνες, μαζί με την κ. Έλενα Χαμαλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η διάλεξη/παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης με το πρόγραμμα «American Spaces» και το Corfu Tech Lab, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, στις 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στην αγγλική γλώσσα.

Καλεσμένοι να συνομιλήσουν διαδικτυακά με την κ. AM Hoch θα είναι:

• Η κ. Betsy Rosenwald, Εικαστικός και καλλιτέχνης μικτών τεχνικών, δημιουργός βραβευμένων βιβλίων τέχνης, πρώην συντάκτης του καναδέζικου λογοτεχνικού περιοδικού «Grain». Ζει στο Saskatoon του Καναδά.

• O κ. Pasquale Verdiccio, Καθηγητής Λογοτεχνίας και Πολιτιστικών Σπουδών, UC San Diego και Διευθυντής του προγράμματος «Studies Abroad Program» για το University of California στην Μπολώνια.

• Ο Dr. Angelique Szymanek, Επίκουρος Καθηγητής, Department of Art & Architecture, Hobart & William Smith Colleges, Geneva, NY. Ειδικεύεται στην Ιστορία της φεμινιστικής τέχνης.

hoch

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.