ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

SAFER INTERNET DAY 2024

  • 5 Φεβρουαρίου, 2024

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στο πλαίσιο λειτουργίας του CorfuTechLabκαι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Δικτύου, πραγματοποιεί επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

SAFER INTERNET DAY 2024

την Τετάρτη, 07.02.2024 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Ε. Λάσκαρη”

Ομιλητές:

M. Sc. Σπυρίδων Κόντης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός Πληροφορικής, Ειδικός στην ασφάλεια πληροφοριών και στην ηλεκτρονική τρομοκρατία, με έρευνα και διατριβή στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο City (Seattle)

M. Sc., M.Ed. Μάριος ΜαγιολαδίτηςΜαθηματικός, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ρομποτικής “Corfu Tech Lab” της ΔΗ.ΚΕ.Ι.ΒΙ.Κ.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα περιλαμβάνει την διεξαγωγή κεντρικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εκπροσώπων της πολιτείας, της βιομηχανίας του διαδικτύου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE, με την υποστήριξη της Commission, με σκοπό να προωθηθεί η ασφαλής και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνιστούν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας, παγκοσμίως, σε εκδηλώσεις και δράσεις.

Οι ομιλίες, σε συνδυασμό με πλούσιο εποπτικό υλικό, αφορούν τους κινδύνους του διαδικτύου, τα μέτρα προστασίας και τις νέες τεχνολογίες. Στόχος είναι η υπεύθυνη, δημιουργική, με κριτική προσέγγιση και με σεβασμό, ενδυνάμωση και υποστήριξη των παιδιών στη χρήση της τεχνολογίας. Διεξάγεται ένας ανοιχτός διάλογος για την ασφαλή και με θετικό τρόπο χρήση της τεχνολογίας από τους σύγχρονους ψηφιακούς πολίτες.

Με την υποστήριξη του Wikimedia Community User Group Greece.

Για βεβαιώσεις συμμετοχής:

https://forms.gle/4GBy65gZYbquCyiM8

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Ο Σπύρος Κόντης διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Ασφάλεια Πληροφοριών και Ηλεκτρονική
Τρομοκρατία» από το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην παιδική ψυχολογία και είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακού επιπέδου στην «ειδική εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Frederick. Έχει εκτελέσει έρευνα στα ασύρματα δίκτυα στο τεχνολογικό ίδρυμα D.I.T του Δουβλίνου και είναι εξειδικευμένος στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ως Διαχειριστής Προσωπικών Δεδομένων (DPO). Διαθέτει περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας ως καθηγητής ηλεκτρονικού μηχανικού – πληροφορικής και ρομποτικής σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, έχει διατελέσει ΙΤ Manager σε μεγάλους οργανισμούς για πολλά έτη και ήταν εισηγητής σε όλη την Ελλάδα στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ σε θέμα ασφάλης πλοήγηση και ηλεκτρονικές απειλές που απευθύνονταν σε απαιτητικό κοινό (σώματα ασφαλείας, καθηγητές, φοιτητές, γονείς και οργανισμούς).

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα «Θεμέλια της Πληροφορικής» από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» από τα Πανεπιστήμια Λευκωσίας και Πατρών. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστήμιου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Είναι πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Κοινότητας Βικιπαιδιστών Ελλάδας.

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.