ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

American Spaces – Corfu Tech Lab

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αμερικανική Γωνιά

Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας εγκαινιάσθηκε τον Απρίλιο του 2005. Έκτοτε, και σε συνεργασία πάντα με το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας πραγματοποιεί δράσεις και εδκηλώσεις τόσο εντός της Βιβλιοθήκης όσο και γενικότερα στην κοινωνία της Κέρκυρας. Οι Αμερικανικές Γωνιές φιλοξενούνται σε έξι βιβλιοθήκες της Ελλάδος και αποτελούν λειτουργικό κομμάτι τους.
Λογοτεχνικά κυρίως βιβλία αλλά και πληροφοριακό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και προγράμματα και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση συνιστούν την προσφορά και τη λειτουργία μιας Αμερικανικής Γωνιάς.
Οι Αμερικανικές Γωνιές πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Μορφωτικού Τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και των παρακάτω βιβλιοθηκών: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Βιβλιοθήκη Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ” Κων/νος Μπένης”, Βιβλιοθήκη Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Λογοτεχνικά Βιβλία για τις ΗΠΑ

Η βασική λειτουργία μιας Αμερικανικής Γωνιάς είναι να παρέχει πληροφόρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ως Αμερικανική Γωνιά μπορεί να λειτουργεί και μόνο μια συλλογή βιβλίων στην αγγλική γλώσσα με θέμα τις ΗΠΑ.
Η συλλογή βιβλίων περιλαμβάνει τίτλους πληροφοριακώv βιβλίων, λογοτεχνικών αλλά και εκδόσεις σχετικές με το περιβάλλον, την οικονομία και κυβερνητικές εκδόσεις.
Οι Αμερικανικές Γωνιές δίνουν πληροφορίες για τις ΗΠΑ μέσα από το Διαδίκτυο, βίντεο, CDs και CD-ROMs.
‘Όλες οι Αμερικανικές Γωνιές στελεχώνονται με προσωπικό των φορέων που τις φιλοξενεί. Η πρόσβαση σε αυτές είναι ελεύθερη για κάθε πολίτη.
Το προσωπικό σε κάθε Αμερικανική Γωνιά κατέχει την αγγλική γλώσσα και διαθέτει ικανότητες οργάνωσης εκδηλώσεων.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 400 Αμερικανικές Γωνιές σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Corfu Tech Lab

Το Εργαστήριο Ρομποτικής (Corfu Tech Lab), το οποίο δημιουργήθηκε με επιχορήγηση του Μορφωτικού Τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας, βρίσκεται στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης και περιλαμβάνει μια συλλογή βιβλίων στην αγγλική γλώσσα, εκπαιδευτικά κυτία ρομποτικής, εκτυπωτή 3D, laptop και επιτραπέζιο υπολογιστή.

Το Corfu Tech Lab παρέχει στο αναγνωστικό κοινό εντελώς δωρεάν πληροφορίες σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υλοποιεί πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων (παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, εκθέσεις και ομιλίες). Το σύνολο των δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανακοινώνονται στην επίσημη σελίδα του εργαστηρίου στο Facebook

Ο εξοπλισμός ρομποτικής προορίζεται προς χρήση από σχολικές ομάδες, συνοδευόμενες από τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό, που επισκέπτονται το Corfu Tech Lab για την πραγματοποίηση προγραμματισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Εργαστήριο Ρομποτικής

Ένας συγκεκριμένος αριθμός κυτίων της ρομποτικής μπορεί να διατεθεί προς δανεισμό σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής οι οποίοι εκπονούν συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση σε Σχολείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το δανεισμό υπογράφεται η προβλεπόμενη Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής-παράδοσης εκπαιδευτικού υλικού Ρομποτικής. Το υλικό δανείζεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν απαιτείται για προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις εντός της Βιβλιοθήκης, στα πλαίσια λειτουργίας του Corfu Tech Lab, με μόνη την υποχρέωση να κατατίθεται δείγμα εργασιών από την αξιοποίηση του δανεισμένου υλικού.

Οποιαδήποτε απώλεια ή φθορά του περιεχομένου των κυτίων ρομποτικής επιβαρύνει τον/την υπεύθυνο/-η εκπαιδευτικό που δανείζεται το υλικό.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται αποκλειστικά κατά τη διενέργεια εκπαιδευτικών δράσεων και δεν προβλέπεται για χρήση από το αναγνωστικό κοινό.

Γίνετε Mέλος

Η κάρτα της Βιβλιοθήκης είναι το κλειδί σας για τις αμέτρητες πηγές και υπηρεσίες της Δημόσιας
Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας. Συμπληρώστε μια αίτηση σήμερα και αποκτήστε την κάρτα σας!

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.