ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας – Δανεισμός

  • 13 Απριλίου, 2012

1.  Το υλικό της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμο είτε για δανεισμό είτε για επιτόπια χρήση. Ο δανεισμός δε συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση. Το ηλεκτρονικό-οπτικοακουστικό υλικό αποκλείεται του δανεισμού και επιτρέπεται η χρήση του μόνον εντός της Βιβλιοθήκης. Εξαίρεση αποτελούν οι βιντεοκασέτες της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ή άλλο υλικό για το οποίο έχει προηγηθεί η απαραίτητη διευκρίνιση.

2.   Κάθε μέλος δικαιούται να δανειστεί έντυπο υλικό για 20 ημέρες, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 15 ημέρες. Πέραν αυτών των ημερών ουδείς δικαιούται περαιτέρω ανανέωσης.

3.    Ο αριθμός των τεκμηρίων που μπορεί να δανειστεί το κάθε μέλος δε γίνεται να υπερβαίνει τα 2 (δύο).

4.  Αποκλείονται του δανεισμού τεκμήρια που έχουν εκδοθεί πριν από το 1900, αλλά η απαγόρευση είναι δυνατόν να επεκταθεί σε τεκμήρια με μεταγενέστερη χρονολογία έκδοσης, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα- σε περίπτωση απώλειας η καταστροφής- αντικατάστασής τους. Επίσης δε δανείζονται εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, χάρτες κ.λπ.

5.  Υπάρχει η δυνατότητα κράτησης των τεκμηρίων που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή που ζητούνται. Όταν αυτά επιστραφούν/αγοραστούν, το μέλος ειδοποιείται τηλεφωνικά.

6.  Το κάθε μέλος υποχρεούται να επιστρέφει το υλικό που δανείστηκε εμπρόθεσμα και στην κατάσταση που το παρέλαβε. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής ή αδικαιολόγητης φθοράς υλικού που δανείστηκε, το μέλος υποχρεούται να το αντικαταστήσει με όμοιο αντίτυπο ή σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί με παρόμοιο άλλου εκδοτικού οίκου.

7.  Για καθυστέρηση επιστροφής υλικού που δανείστηκε γίνεται απλή υπενθύμιση στο χρήστη. Η κατ’ επανάληψη καθυστέρηση επιστροφής του υλικού έχει ως κυρώσεις την αναστολή δικαιώματος δανεισμού ή την αφαίρεση από το δανειζόμενο της ιδιότητας του μέλους.

8. Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν 2 eΒook-Readers Amazon Kindleπροσφορά της Αμερικάνικης Πρεσβείας, τα οποία διατίθενται και για 20ημερο δανεισμό.

*Με τον όρο τεκμήριο εννοούμε πληροφοριακό υλικό σε οποιαδήποτε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική.

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.