ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας για Μαθητές 7-13 ετών και Προβολή ταινίας για το ευρύ κοινό

  • 8 Μαΐου, 2019

Το DOCSONWHEELS ταξιδεύει στην Κέρκυρα στις 14 Μαΐου!

Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας για Μαθητές 7-13 ετών

 και Προβολή ταινίας για το ευρύ κοινό

 

Το Docs on Wheels ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Κέρκυρα, στο πλαίσιο του AmericanFilmShowcase 2019 – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, με σκοπό τη διάδοση του είδους του ντοκιμαντέρ σε κάθε γωνιά της χώρας, το πρόγραμμα Docs on Wheels επισκέπτεται την Κέρκυρα για να παρουσιάσει την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Φουλ του Άσσου» του Λουκ Κόρεμ, η οποία αφηγείται την απίστευτη αλλά αληθινή ζωή του χαρισματικού τυφλού μάγου της τράπουλας, Ρίτσαρντ Τέρνερ.

Παράλληλα, μια ομάδα παιδιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο ψηφιακής φωτογραφίας, όπου θα μάθουν να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες με εικόνες, αντλώντας έμπνευση από την καθημερινότητα και τον τόπο τους.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου 2019 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, σε διοργάνωση του Exile Room και της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας – Τμήμα Corfu Tech Lab, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του American Film Showcase.

>> ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ψηφιακής Φωτογραφίας: Φωτο-Ιστoρίες

 Τρίτη 14/5/2019 στις 16:00 (προσέλευση 15:30)

Τι ιστορίες βλέπεις, φαντάζεσαι, σκαρφίζεσαι ή συναντάς περπατώντας στα καντούνια της παλιάς Πόλης; Θέλεις να μάθεις τον τρόπο να τις βρεις, να τις δημιουργήσεις και να τις μοιραστείς; Έλα στο εργαστήριο «Φωτο-Ιστορίες»!

 

Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε τις βασικές τεχνικές της ψηφιακής φωτογραφίας και των αρχών της διήγησης, όσο μυούμαστε στη μαγεία της οπτικής αφήγησης. Βλέπουμε γνώριμα μέρη με μια φρέσκια ματιά και εμπνεόμαστε από την καθημερινότητα, για να ανακαλύψουμε ολόκληρους νέους κόσμους πίσω από τα πιο συνηθισμένα πράγματα.

Θα περπατήσουμε σε γνωστές ή και άγνωστες γωνιές στο κέντρο του νησιού, απλώνοντας ένα νέο φως σε κάτι οικείο. Θα μυηθούμε στον κόσμο της φωτογραφίας και τα μυστικά της μέσα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή και συνοπτική γνωριμία με τους μεγάλους του είδους, όσο καταρτιζόμαστε με τις απαραίτητες τεχνικές για να αφουγκραστούμε και να εξερευνήσουμε τον περίγυρό μας με καλλιτεχνική ματιά.

Το αποτέλεσμα αυτού του δημιουργικού ταξιδιού θα είναι η παρουσίαση μιας σειράς φωτογραφιών εν είδει ιστορίας και διαδικτυακής έκθεσης, η οποία θα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες, τους κατοίκους του νησιού αλλά και το ευρύ κοινό.

 

Ηλικίες: 7 έως 13 ετών

Διάρκεια: 3 ώρες

Δηλώσεις συμμετοχής κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στον τηλ. αριθμό: 26610 38583.

 

Διδασκαλία: Δέσποινα Οικονομοπούλου

Βραβευμένη κινηματογραφίστρια / καλλιτέχνιδα της κινούμενης εικόνας. Ως έμπειρη φωτογράφος / παιδαγωγός, δραστηριοποιείται έντονα και με αφοσίωση στο πεδίο της παιδαγωγικής τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποκομίσει εμπειρία σε ιδιωτικά σχολεία της Βαρκελώνης, φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ελλάδας και ιθαγενικές κοινότητες στο Νότο του Μεξικού. Συνεργάζεται με άλλους κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες, έμπειρους παιδαγωγούς αλλά και οραματιστές ενήλικες, για την εφαρμογή καινοτόμων και άρτιων καλλιτεχνικά σεμιναρίων. Ιστότοπος: www.desfilms.org

>> ΠΡΟΒΟΛΗ ταινίας: Φουλ του Άσσου

 Τρίτη 14/5/2019 στις 19:00 (προσέλευση 18:30)

Dealt | 2017 | Σκηνοθεσία: Λουκ Κόρεμ | Χώρα: ΗΠΑ | Διάρκεια: 85′ | Γλώσσα: Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Ένας από τους πιο φημισμένους μάγους της τράπουλας όλων των εποχών, ο 62χρονος Ρίτσαρντ Τέρνερ εντυπωσιάζει το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο με τα θρυλικά ταχυδακτυλουργικά του κόλπα. Αυτό που οι θεατές δεν συνειδητοποιούν καν είναι ότι ο Ρίτσαρντ είναι εντελώς τυφλός, κάτι που κάνει τα επιτεύγματά του ακόμα πιο αξιοθαύμαστα. Το φιλμ του Λουκ Κόρεμ ακολουθεί την περιπετειώδη ζωή του, από την ταραγμένη παιδική του ηλικία και την άρνησή του να αποδεχτεί την απώλεια της όρασής του, τη ριψοκίνδυνη ενασχόλησή του με κάθε είδους extreme sports, και την τελειομανία με την οποία αντιμετωπίζει την τέχνη του, συνθέτοντας μια σπάνια ματιά στον κόσμο της σύγχρονης μαγείας αλλά και το πορτρέτο ενός χαρισματικού άνδρα που δεν επέτρεψε ποτέ στις αδυναμίες του να καθορίσουν τη ζωή του.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F__DQ1ruYck

docsonwheels.exileroom.gr

www.exileroom.gr

.Σας περιμένουμε!

Είσοδος ελεύθερη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ PDF

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.