Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας
Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο
Τηλ. 26610 38583 Fax. 26610 38195
Email:plicorfu[at]gmail.com

                                    ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ 

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας ξεκινά μία νέα προσπάθεια "διάσωσης" όλων των παλαιών Βιβλίων που έχει στην κατοχή της.

Η οικονομική κρίση και η αδυναμία από πλευράς Υπουργείου χρηματοδότησης για συντήρηση και ψηφιοποίηση των παλαιών και σπάνιων βιβλίων που κατέχει η Βιβλιοθήκη ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 30.000 και που όλα είναι δωρεά Ελλήνων και ξένων πολιτών έχει συντελέσει στη σταδιακή (μερική μέχρι τώρα) κατασκευή των τεκμηρίων αυτών.

Με την πράξη της υιοθέτησης ενός βιβλίου, αυτόματα συνεισφέρετε στην προσπάθεια συντήρησης του συγκεκριμένου Βιβλίου - τεκμηρίου.

Είναι η ύστατη προσπάθεια ώστε να διασωθεί η Κληρονομιά μας.

Οτιδήποτε ποσό βοηθά προς αυτή την προσπάθεια. Η Διεύθυνση και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης εγγυάται πως τα χρήματα ΔΕΝ πρόκειται να διατεθούν σε άλλη κατεύθυνση.

Τα ονόματα των δωρητών ανεξαρτήτως ύψους θα βρίσκονται σε ειδική θέση δίπλα από το βιβλίο. Τα περισσότερα από αυτά τα Βιβλία θα εκτίθενται σε ειδικό χώρο στις αίθουσες της Βιβλιοθήκης μας.

Μία συντήρηση και ψηφιοποίηση βιβλίου (ανάλογα με το βιβλίο) εκτιμάται σε 250€ περίπου. Σε κάθε βιβλίο θα αναγράφεται το κόστος συντήρησης.

Τα ποσά που μπορείτε να προσφέρετε είναι:

15€

20€

30€

50€

100€

Η Κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης και θα δίνεται απόδειξη.

Ο Προϊστάμενος

Γιώργος Κεφαλλωνίτης