Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση των νέων εργαλείων της Allcancode (www.allcancode.com) για δημιουργία εφαρμογών web και mobile, χωρίς να απαιτείται εμπειρία στον προγραμματισμό υπολογιστών.
Διεξαγωγή εργαστηρίων
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, ως επί το πλείστον της Β/θμιας Εκπ/σης, και δη, θετικής κατεύθυνσης, χωρίς να αποκλείονται εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπ/σης ή εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής
ü
Τετάρτη, 14/03/2018, ώρα: 15:30-17:30 (α’ τμήμα) & 18:00-20:00 (β’ τμήμα)
Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα νέα εργαλεία εστιάζοντας στη μεθοδολογία στην οποία βασίζονται. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί η γλώσσα προγραμματισμού Google Blockly και οι νέες δομές και εντολές που προστέθηκαν για τις ανάγκες δημιουργίας εφαρμογών.
ü Πέμπτη, 15/03/2018, ώρα: 15:30-17:30 (α’ τμήμα) & 18:00-20:00 (β’ τμήμα)
Οι εισηγητές θα περιγράψουν ένα παράδειγμα εφαρμογής την οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες στα πλαίσια του εργαστηρίου, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών. Στο τέλος, θα προταθούν τρόποι αξιοποίησης των εργαλείων στην τάξη.
Οι συμμετέχοντες κάθε τμήματος θα έχουν 2 συναντήσεις, μία την Τετάρτη και μία την Πέμπτη, κατά την ίδια ώρα που θα δηλώσουν εξαρχής, και θα φέρουν μαζί τους το προσωπικό τους laptop ή tablet.
Για την καλύτερη οργάνωση των εργαστηρίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως και τη Δευτέρα, 12/03/2018, τηλεφωνικά, στον αρ. 26610-38583, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
Στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθούν δωρεάν άδειες χρήσης των εργαλείων της Allcandode για τα σχολεία τους.
Εισηγητές
Κώστας Καρολεμέας, Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Allcancode
Βασιλική Δαλακιάρη: Τεχνική Διευθύντρια της Allcancode
Η Allcancode ιδρύθηκε το 2014 παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι προγραμματισμού «Run Marco!» το οποίο προτείνεται από το Code.org και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Προχωρώντας στο όραμά της να κάνει τον προγραμματισμό υπολογιστών προσιτό σε όλους, δημιουργεί νέα εργαλεία για τη δημιουργία εφαρμογών, που είναι και το αντικείμενο του εργαστηρίου.