ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

Διαδραστικό εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης

  • 3 Οκτωβρίου, 2023

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στη θεματική «Εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες» διοργανώνει «Διαδραστικό εργαστήριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις προκλήσεις και τις σύγχρονες εφαρμογές της» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Μια εισαγωγή στην μηχανική μάθηση, τα υπολογιστικά νευρωνικά δίκτυα και τα γλωσσικά μοντέλα μέσω παιχνιδοποίηση και συζήτησης. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του Corfu Tech Lab (American Space).

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές θα αποκομίσουν τα ακόλουθα:

  1. Κατανόηση των Θεμελιωδών Αρχών της ΤΝ: Οι μαθητές θα γνωρίσουν τις θεμελιώδεις αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ορολογία τους, όπως η μηχανική μάθηση, τα υπολογιστικά νευρωνικά δίκτυα κ.α.
  2. Κριτική Σκέψη: Οι μαθητές θα αναπτύξουν την ικανότητα να αξιολογούν και να κρίνουν την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων και των ηθικών διλημμάτων που προκύπτουν.
  3. Δημιουργικότητα: Οι μαθητές μέσα από το παιγνίδι θα έρθουν σε επαφή με δημιουργίες φτιαγμένες με ΤΝ
  4. Κατανόηση των Πεδίων Εφαρμογής της ΤΝ: Οι μαθητές θα εξερευνήσουν τα πεδία εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως η ρομποτική και η αυτόνομη οδήγηση.
  5. Φιλαναγνωσία: Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με βιβλία Επιστημονικής Φαντασίας και των φιλοσοφικών ζητημάτων που προκύπτουν από την ανάπτυξη στη ΤΝ.

Το πρόγραμμα είναι ωφέλιμο στα πλαίσια μαθημάτων όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα Μαθηματικά και οι Φυσικές Επιστήμες. Ιδιαίτερα για τα μαθηματικά οι μαθητές θα δουν εφαρμογές μαθηματικών εννοιών που διδάσκονται σε ερευνητικά προγράμματα όπως η ρομποτική και τα νευρωνικά δίκτυα. Επιτυγχάνεται έτσι η σύνδεση της θεωρητικής μάθησης με τις εφαρμογές της.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ενδέχεται να ληφθούν φωτογραφίες ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό (π.χ. βίντεο) με σκοπό την γνωστοποίηση της εκδήλωσης μέσω της ιστοσελίδας της ΔΗ.ΚΕ.Ι.ΒΙ. και τον λογαριασμών που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα.

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.