ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ | +30 26610 38583 | plicorfu@gmail.com |

El Greco

  • 10 Νοεμβρίου, 2014

Έτος El Greco

H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας συμμετέχει στον εορτασμό του Έτους Γκρέκο με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Στα πλαίσια του εορτασμού πρόκειται να λάβουν χώρα στη Βιβλιοθήκη ποικίλες εκδηλώσεις.

Πιο αναλυτικά:

· Από 17 Νοεμβρίου και ως το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης έκθεση βιβλίου με τίτλους της Βιβλιοθήκης σχετικούς με τον Ελ Γκρέκο.

·                     Επίσης θα εκτίθενται συλλεκτικά γραμματόσημα αφιερωμένα στον Γκρέκο (προσφορά των ΕΛ.ΤΑ.) και αφίσες της Εθνικής Πινακοθήκης.

· Θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό σχετικό με το μεγάλο ζωγράφο αναρτημένο στους χώρους της Βιβλιοθήκης και προβολή εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ για σχολεία (η προβολή θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης).

· Την εβδομάδα 24-28 Νοεμβρίου 2014 θα υλοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη (Παράρτημα Κέρκυρας). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα σπουδαιότερα έργα του μεγάλου ζωγράφου, θα ανακαλύψουν τις επιρροές του από σημαντικούς δασκάλους της εποχής, τις σκέψεις του σχετικά με την τέχνη,  την απήχησή του έργου του  στη σημερινή εποχή, τις παραγωγές που εμπνεύστηκαν από αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Στο τέλος,  το υλικό της παρουσίασης θα διοχετευτεί σε δημιουργικές δραστηριότητες στο χώρο της βιβλιοθήκης και σε ιδέες τις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν στη συνέχεια να εξελίξουν στην τάξη.

Οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Ημερομηνίες: 24 – 28 Νοεμβρίου 2014 (εκτός Πέμπτης 27/11)

Καθημερινά 09:30- 11:00 & 11:30- 13:00

Αριθμός παιδιών: ένα σχολικό τμήμα ανά πρόγραμμα

 

Είναι απαραίτητη να προηγηθεί  τηλεφωνική συνεννόηση στο 26610 38583.

Ιστορικό
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ωράριο

Χειμερινό Ωράριο από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαΐου

Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Τετάρτη: 08.00 – 19.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Θερινό Ωράριο από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 14.50
Σάββατο, Κυριακή και Επίσημες αργίες είναι κλειστά

Τοποθεσία

Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας – αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες – τον πλούτο γνώσης που κατέχει.