Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας
Αγγλικοί Στρατώνες - Παλαιό Φρούριο
Τηλ. 26610 38583 Fax. 26610 38195
Email:plicorfu@gmail.com

 • Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας

  Καλωσήρθατε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας Read More +
 • Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας - Δωρεές

  Η Βιβλιοθήκη έχει ανάγκη από τη βοήθειά σας Read More +
 • Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας - Τοποθεσία

  Ένα βιβλίο είναι ένας Κήπος που μπορείς να κουβαλήσεις στην τσέπη σου Read More +
 • Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας - Ιστορία

  Μάθετε την ιστορία της Βιβλιοθήκης μας Read More +
> <
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

"Ένας άνθρωπος πρέπει να κρατάει στη σοφίτα του μικρού μυαλού του εκείνα τα πράγματα που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει και τα υπόλοιπα να τα πετάξει στη βιβλιοθήκη του, απ' όπου μπορεί να τα πάρει όποτε τα χρειαστεί." Arthur Conan Doyle (Άγγλος συγγραφέας),  1859-1930

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη ΚέρκυραςΗ Βιβλιοθήκη μπορεί να αποτελέσει σε κάθε τοπική κοινωνία το "παλάτι" εκείνο που ο πλούτος του είναι απεριόριστος. Πλούτος όμως που μοιράζεται εξίσου σε κάθε πολίτη της κοινωνίας αυτής.

Η Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, τοποθετημένη σε έναν εξαιρετικό χώρο μέσα στο Παλαιό Φρούριο, εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας - αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες - τον πλούτο γνώσης που κατέχει. 

Στην προσπάθεια αυτή, εμφανίζονται, ίδίως τα τελευταία χρόνια σημαντικά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στους στόχους που κάθε φορά η εκάστοτε Βιβλιοθήκη θέτει για διάχυση της γνώσης. 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας - ΑναγνωστήριοΚαι φυσικά η δική μας Βιβλιοθήκη, η Δημόσια Κεντρική ΒΙβλιοθήκη Κέρκυρας, δεν θα μπορούσε να αποφύγει τα προβλήματα αυτά.

Ζητάμε λοιπόν από την κοινωνία της Κέρκυρας και φυσικά από οποιονδήποτε άλλο πολίτη και οργανισμό, τη στήριξή σας ώστε να πετυχούμε τον στόχο της Βιβλιοθήκης μας, που δεν είναι άλλος από την πληρέστερη και σύγχρονη παροχή γνώσης.

Οποιαδήποτε Δωρεά, χρηματική, υλική (εξοπλισμός, συντήρηση) αλλά και δωρεά Βιβλίων κρίνεται απαραίτητη ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.

Για την διαδικασία δωρεάς βιβλίου συμβουλευτείτε τα επισυναπτόμενα έντυπα παρακάτω.

Διαδικασία Δωρεάς Βιβλίου Αίτηση Δωρεάς Βιβλίου


Τον μήνα Οκτώβριο - και για πολλοστή φορά, ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και όλη η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της νήσου Κέρκυρας, όπως και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας, για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχει η Βιβλιοθήκη του νησιού. Δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο που εστάλει στις 08/10/2012. Παρακάτω  παρουσιάζουμε συνοπτικά τον πίνακα με τα προβλήματα της Βιβλιοθήκης και καλούμε όποιον είναι σε θέση να μας βοηθήσει ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο κοινό της Κέρκυρας.

1.Συντήρηση Κτιρίου (Πόρτες – Παράθυρα)

38.868,00€

2.Αντικατάσταση Κλιματιστικού

>100.000,00€

3.Εγκατάσταση Συστήματος Πυρασφάλειας

 

4.Δημιουργία Αίθουσας Αναγνωστηρίου

15.000,00€

5.Δημιουργία Αίθουσας Πληροφορικής

8.000,00€

6.Αναβάθμιση του τμήματος Παιδικής Απασχόλησης

15.000,00€

7.Αγορά Βιβλίων

10.000,00€

8.Συντήρηση Παλαιών Βιβλίων

 

9.Αγορά Βιβλιοστάσιων

10.000,00€

Ένας άνθρωπος πρέπει να κρατάει στη σοφίτα του μικρού μυαλού του εκείνα τα πράγματα που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει και τα υπόλοιπα να τα πετάξει στη βιβλιοθήκη του, απ' όπου μπορεί να τα πάρει όποτε τα χρειαστεί.